Empanadas to bardzo popularne w Ameryce południowej smażone pierożki z różnego rodzaju nadzieniem. I właśnie poszukując we Wrocławiu empanadas, trafiliśmy do Pampy, niewielkiego lokalu na Podwalu. Miejsce, pomimo niewielkiego rozmiaru, ma pozytywny klimat. Obsługiwał nas bardzo sympatyczny chłopak, który na dzień dobry opowiedział nam szczegółowo o daniach w karcie i polecił odpowiednią ich ilość, tak żeby każdy wyszedł syty. Z krótkiego menu wybraliśmy kilka rodzajów empanadas, mrożoną yerbę, napój z gravioli oraz desery. Wszystko było smaczne, choć trzeba przyznać, że preferencje mieliśmy różne i nie wszystko każdemu podchodziło. Desery jedliśmy już prawie w biegu, gdyż siedzieliśmy w ogródku i zaskoczył nas mocny deszcz. Czy polecamy Pampę? Jak najbardziej, zwłaszcza jeśli szukacie szybkiej, niestandardowej przekąski.

Lokalizacja: Polska, Podwale 19/1A, 50-043 Wrocław

Jedzenie
Obsługa
Atmosfera